Duurzaamheid · Een prioriteit voor Hellmann’s ·

sluiten

Hellmann’ s wijdt zich al lange tijd toe aan duurzaamheid en verantwoordelijk ondernemen. Voor ons zijn goede producten niet enkel smaakvol maar dragen ze ook bij aan een verantwoorde voeding, op een milieuvriendelijke manier. Daarom maken we enkel gebruik van kwalitatieve ingrediënten zoals vrije uitloopeieren en zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de impact van onze producten op het milieu te reduceren.

Top producten bereid met kwalitatieve ingrediënten

Bij Hellmann’s zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze producten nog smaakvoller en verantwoorder te maken.

Zout

We hebben ons toegewijd om het zoutgehalte in onze producten te verlagen tot een verantwoord niveau. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het zoutgehalte verder te reduceren zonder de geweldige Hellmann’s smaak te veranderen. Bovendien hoeft u geen zout toe te voegen als u kookt met producten van Hellmann’s, onze producten brengen voldoende smaak aan uw gerechten.

Oliën

De Hellmann’s Real en Hellmann’s with olive oil zijn allebei geproduceerd met plantaardige oliën en zijn hierdoor van nature rijk aan onverzadigde vetten en bovendien arm aan verzadigde vetten. Deze Hellmann’s producten zijn bovendien een goede bron van Omega 3.

Bereid met kwalitatieve ingrediënten

Hellmann’s Real en Hellmann’s with olive oil worden onder andere bereid met vrije uitloopeieren, olie en azijn en-, zijn een goede bron van Omega 3. We zijn open over de ingrediënten waarmee onze producten bereid zijn en communiceren deze informatie op onze verpakkingen en de website.

Ingrediënten van duurzame afkomst en vermindering van onze impact op het milieu

Goede producten zijn niet alleen smaakvol maar zijn ook op een verantwoorde manier en met goede ingrediënten bereid. We doen ons uiterste best om onze positieve bijdrage aan het milieu te verhogen. Daarom zijn onze ingrediënten zoveel mogelijk afkomstig van duurzame bronnen en proberen we de impact van onze producten op het milieu te reduceren.

Ingrediënten van duurzame afkomst

Duurzame afkomst van onze belangrijkste ingrediënten is voor ons zeer belangrijk.

Oliën: We gebruiken momenteel al een significante hoeveelheid gecertificeerde duurzame oliën om onze producten te bereiden en willen dit nog verder verhogen. Ons doel is om in 2020 100% van de koolzaadolie uit duurzame bronnen te halen.

Eieren: Al de eieren in onze producten zijn van vrije uitloop.

Broeikasgassen

Hellmann’s is bewust bezig met het reduceren van de impact van onze producten op de uitstoot van broeikasgassen gedurende hun levenscyclus. Dit doen we door het gebruik van olie te verlagen en de verpakking in lijn met de ecologische voetafdruk te optimaliseren.

Verspilling

Alle Hellmann’s producten worden tegenwoordig gemaakt met gedeeltelijk gerecycleerde (30-50%) en lichte verpakkingen, in de toekomst willen we dit nog verhogen. Verder streven we ernaar in 2020 100% van het papier en verpakking dat we gebruiken uit duurzaam beheerde bossen te halen of van gerecycleerd materiaal te maken. Ons doel is om de verspilling ten gevolge van onze producten te halveren binnen de 10 jaar.